Reuters
NOS NieuwsAangepast

Poolse pelgrims dood door busongeluk Kroatië, chauffeur viel mogelijk in slaap

Twaalf rooms-katholieke Poolse pelgrims zijn vanochtend vroeg omgekomen bij een busongeluk in Kroatië. De bus waarin ze reisden kwam rond 05.40 uur in een greppel langs de snelweg terecht, zo'n 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad Zagreb.

Op beelden van het ongeval is te zien dat de bus aan de voorkant volledig is vernield. De 32 passagiers die het ongeluk overleefden, zijn gewond, van wie sommigen ernstig.

In slaap gevallen

De Poolse autoriteiten hebben een onderzoek aangekondigd naar de oorzaak van het ongeluk. Poolse en Kroatische media schrijven dat de buschauffeur vermoedelijk in slaap is gevallen achter het stuur. Het is nog onduidelijk of hij het ongeluk heeft overleefd.

De Poolse ministers van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken zijn naar de plek van het ongeluk afgereisd, meldt het Poolse persbureau PAP. Premier Morawiecki en zijn Kroatische ambtgenoot Plenkovic hebben hun medeleven betuigd met de gewonden en de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers.

De pelgrims waren vanuit de Poolse steden Radom en Sokolow onderweg naar Medjugorje, een bedevaartsoord in Bosnië en Herzegovina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl