NOS Nieuws

NS vergeet station Amsterdam Zuid te openen, reizigers gedupeerd

Reizigers op treinstation Amsterdam Zuid hebben vanochtend rond 06.00 uur voor gesloten rolluiken gestaan: door miscommunicatie tussen de NS en een beveiligingsbedrijf waren die nog niet open, terwijl de treinen al wel reden. Het station was uiteindelijk zo'n 45 minuten later dan gepland volledig toegankelijk.

De NS werd door ontstemde reizigers gewezen op het gesloten station, onder wie internist en voorzitter van het NWO Marcel Levi:

Het gaat om de twee hoofdingangen van het station, aan het Gustav Mahlerplein en het Zuidplein. Een zij-ingang aan de Parnassusweg was wel steeds toegankelijk, maar die is bij veel reizigers niet bekend.

Een woordvoerder van de NS legt aan AT5 uit dat de rolluiken op het station de afgelopen dagen kapot waren. Het beveiligingsbedrijf dat de luiken doorgaans opent en sluit, had daarom de instructie gekregen om dat voorlopig niet meer te doen. Gisteren zijn de rolluiken weer hersteld en daarna ook gesloten, maar die informatie had het beveiligingsbedrijf niet bereikt.

De NS zegt nu dat het bedrijf de mogelijkheid van de zij-ingang beter onder de aandacht van reizigers gaat brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl