ANP
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 4/8: Tussenstand apenpokkenprikken • AZ en Twente gaan Europa in

Goedemorgen! Het RIVM maakt bekend hoeveel mensen zich hebben laten inenten tegen het apenpokkenvirus en in Rotterdam staat een man terecht die ervan wordt verdacht een 42-jarige pakketbezorger te hebben gedood.

Eerst het weer: het is vrij zonnig en het wordt 28 tot 32 graden. In de kustgebieden blijft het een paar graden koeler. Vanavond kan in het zuidoosten een onweersbui overtrekken. De komende dagen blijft het vrij zonnig en droog. Wel is het minder warm met 21 tot 24 graden.

Infoplaza/NOS

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het RIVM maakt bekend hoeveel mensen in Nederland zich hebben laten inenten tegen het apenpokkenvirus. Anderhalve week geleden ging de vaccinatiecampagne van start.
  • In Rotterdam staat een man terecht die ervan wordt verdacht een 42-jarige pakketbezorger te hebben gedood. De verdachte kreeg vermoedelijk ruzie met de bezorger om een pakketje.
  • AZ en FC Twente spelen wedstrijden in de voorronde van de Conference League. FC Twente trapt om 20.00 uur af in Belgrado voor de wedstrijd tegen FK Cukaricki. AZ speelt eveneens een uitduel tegen het Schotse Dundee United.

Wat heb je gemist?

Boerenbelangenorganisatie LTO gaat vrijdag namens de sector een "gezamenlijke boodschap" overbrengen aan het kabinet. Dat is de uitkomst van vooroverleg tussen acht landbouworganisaties en actiegroepen over de 'stikstofbemiddeling' door Johan Remkes.

Aan het overleg deden ook de actiegroepen Agractie en Farmers Defence Force (FDF) mee, die steeds hebben gezegd weinig te voelen voor de door het kabinet ingezette bemiddeling.

LTO zal namens de organisaties vrijdag het boerenstandpunt overdragen en de uitkomsten terugkoppelen naar de overige partijen. Vervolgens worden "verdere stappen afgestemd".

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de Amerikaanse staat Utah zijn archeologen op eeuwenoude menselijke voetsporen gestuit. De voetafdrukken werden in de woestijn gevonden en zijn mogelijk 12.000 jaar oud.

Archeologen zeggen tegen The New York Times dat de vondst van de afdrukken "puur toeval" is. Ze waren op weg naar een nabijgelegen archeologische vindplaats toen zij de afdrukken in het zand waarnamen.

Volgens een betrokken wetenschapper dateren de voetafdrukken mogelijk uit het staartje van de laatste ijstijd. Helemaal zeker weten doen ze dat niet; het onderzoek naar de voetafdrukken is nog niet afgerond.

Cornell University

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl