EPA
NOS Wielrennen

Bauhaus ontsnapt aan valpartij en mag juichen in Ronde van Polen

Phil Bauhaus heeft de vijfde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Bahrein-Victorious was na een rit van 178 kilometer tussen Lancut en Rzeszow de snelste in de sprint, die ontsierd werd door een flinke valpartij.

Sergio Higuita behoudt de gele leiderstrui.

De sprintersploegen knokten in de slotfase om elke meter en in de laatste bocht ging dat fout. Slechts een man of tien zat voor de val, waarna Bauhaus in de sprint afrekende met Arnoud Démare (Groupama-FDJ). Mike Teunissen, renner van Jumbo-Visma, was één van de ongelukkigen die onderuit ging. Hij kwam er uiteindelijk met wat schaafwonden vanaf.

De etappe van Lancut naar Rzeszów was vergelijkbaar met die van een dag eerder. Met wat beklimmingen in het begin en twee gecategoriseerde klimmen op 64 en 31 kilometer van de finish.

Bauhaus boekt ritzege in Ronde van Polen na weer een valpartij in slotfase

Op één van de beklimmingen wisten Sean Quinn (EF Education) en Mads Würtz Schmidt (Israel Premier Tech) weg te schieten. Twintig kilometer voor de meet was het gat met het peloton, met daarin geletruidrager Higuita, bijna een minuut. Maar met nog een laatste flinke slotklim te gaan lagen alle kaarten nog op tafel.

Yevgeniy Fedorov van Astana maakte de oversteek van de achtervolgers naar de kopgroep en sloot aan bij het tweetal. Met nog zo'n vijftien kilometer te gaan had de nieuwe kopgroep nog een halve minuut voorsprong op het peloton. De groep waaruit Fedorov was ontsnapt werd al snel opgeslokt.

Massasprint

Met nog tien kilometer te gaan drong het peloton zich op aan de kopgroep en bedroeg de achterstand nog zo'n twintig seconden. De vijfde etappe van de Ronde van Polen leek uit te lopen op een massasprint.

Fedorov moest op de laatste klim lossen en verliet de kopgroep. Op zo'n 2 kilometer voor de finish werden ook Quinn en Schmidt ingerekend, waarna Bauhaus het geluk én snelle sprintersbenen had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl