Taylor Lanning/PDC
NOS Sportโ€ข

Indrukwekkende Van Gerwen wint World Matchplay na zinderende strijd met Price

Michael van Gerwen heeft na een zinderende finale tegen Gerwyn Price het World Matchplay gewonnen. De als vierde geplaatste Nederlander stond een groot deel van het duel achter, maar trok de wedstrijd in de slotfase overtuigend naar zich toe: 18-14.

De start was voor Price in Blackpool. Dankzij een snelle break liep de Welshman uit naar 3-0 en ook de vierde leg ging ondanks een straatlengte voorsprong voor Van Gerwen naar Price. Zelfs Van Gerwen moest even lachen om zijn missers net naast dubbel-2 en Price die het afmaakte met een oerkreet.

Pas in de vijfde leg gooide Van Gerwen zijn eerste dubbel uit tien pogingen. Hij trok de leg met een 10-darter naar zich toe en ging met een goed gevoel de eerste pauze in. Met onder meer een 160-finish kwam 'Mighty Mike' terug tot 4-3, maar de dubbels bleven moeizaam gaan.

De ommekeer

Het leek daarmee het verhaal van die gemiste dubbels te worden. Van Gerwen kwam ondanks zijn uitstekende gemiddelde en een serie 180'ers maar niet echt dichter bij zijn tegenstander. Het verschil bleef steeds twee of drie legs in het voordeel van de Welshman.

  • Taylor Lanning/PDC
    Gerwyn Price
  • Taylor Lanning/PDC
    Michael van Gerwen
  • Taylor Lanning/PDC
    Gerwyn Price

Tot Van Gerwen op 11-9 een break plaatste. Price brak echter meteen weer terug, maar toch toonde 'The Iceman' zich in deze fase van de wedstrijd niet meer zo sterk op de dubbels als in de eerste helft van de wedstrijd.

Van Gerwen brak dan ook meteen weer terug tot 12-11 en kwam na gestuntel van Price in leg 24 voor het eerst op gelijke hoogte: 12-12. Price stribbelde nog even tegen tot 14-14, maar in de 29ste leg kwam Van Gerwen voor het eerst op voorsprong met een 130-finish en was de beer los.

Op bullseye gooide de ontketende 'Mighty Mike' de finale uit naar 18-14. Hij won het toernooi voor de derde keer, na zijn zeges in 2015 en in 2016.

"Zo'n eindsprint neerzetten, geeft veel voldoening", zei Van Gerwen na afloop tegen Viaplay. "Ik was verreweg de beste speler, maar dan moet je wel toeslaan op de juiste momenten. Maar na deze dag met Jumbo-Visma en Max Verstappen kon dit niet uitblijven toch?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl