ANP
NOS NieuwsAangepast

Concert Pearl Jam in Amsterdam afgeblazen om stemproblemen Eddie Vedder

Het uitverkochte concert dat de Amerikaanse rockband Pearl Jam vanavond zou geven in de Ziggo Dome in Amsterdam is op het laatste moment afgelast. Dat meldt concertorganisator Mojo. Het concert zou eigenlijk om 20.30 uur beginnen.

De groep moest afgelopen week al optredens afzeggen in Wenen en Praag vanwege stemproblemen van zanger Eddie Vedder. Die liep hij op door rook, stof en hitte, veroorzaakt door vuurtjes bij een concert in Frankrijk.

"Ondanks alle inspanningen van iedereen heeft hij helaas nog steeds geen stem en is zodoende niet in staat om op te treden", zo meldt Mojo. "Er komt geen vervangende datum en kaartkopers krijgen automatisch hun geld teruggestort."

Diepe excuses

De rockband spreekt op sociale media van "het slechtst denkbare scenario". "We bieden vanuit de grond van ons hart excuses aan voor iedereen die zo hard gewerkt heeft om de show mogelijk te maken, en aan al onze fans die ernaar uitkeken om ons te zien."

Pearl Jam staat ook voor morgen op het programma van de Ziggo Dome. Volgens Mojo gaat dat concert vooralsnog door.

Fans uit Brazilië

Honderden fans van over de hele wereld waren naar Amsterdam gekomen voor het concert van Pearl Jam. Onder hen ook José, Marina, Miriam en Gustavo uit Brazilië. Zij zouden ook naar de concerten in Wenen en Praag gaan, maar die werden eveneens afgelast. Wel hebben ze de band gezien in Londen en Krakau, in Polen.

Bas Damoiseaux/NOS
Fans José, Marina, Miriam en Gustavo

Dat het concert pas op het allerlaatste moment is afgeblazen, blijkt wel uit de uitgifte van tickets. Leden van de Pearl Jam-fanclub konden vanmiddag gewoon hun kaartje afhalen. Ook vertrouwde concertorganisator Mojo er vanmiddag nog op dat het concert door zou gaan.

Op sociale media wordt met teleurstelling gereageerd:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl