NOS Voetbal

Na 4,5 jaar bij Ajax vertrekt Tagliafico naar het Lyon van trainer Bosz

Na vierenhalf seizoen neemt Ajax afscheid van Nicolás Tagliafico. De 29-jarige verdediger vertrekt voor 4,2 miljoen euro naar Olympique Lyonnais, dat getraind wordt door voormalig Ajax-coach Peter Bosz.

In zijn periode bij Ajax werd Tagliafico driemaal landskampioen, won hij twee keer de KNVB-beker, eenmaal de Johan Cruijff Schaal en haalde hij de halve finales van de Champions League. Vanwege zijn werklust en enkele belangrijke doelpunten werd hij behoorlijk populair bij het Amsterdamse publiek. Met Owen Wijndal van AZ haalde Ajax al een vervanger in huis.

Dat Lyon slechts 4,2 miljoen hoeft te betalen voor de veertigvoudig Argentijns international, komt mede doordat Tagliafico vorig seizoen zijn basisplaats kwijtraakte bij Ajax. Toenmalig trainer Erik ten Hag gaf de voorkeur aan Daley Blind als linksback, die uit het centrum van de verdediging was verdrongen door Lisandro Martínez.

Nico Tagliafico (links) na zijn 1-0 tegen sc Heerenveen afgelopen mei

Eind 2020 verlengde Tagliafico nog zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2023. De verdediger stond de voorbije jaren naar verluidt in de belangstelling van FC Barcelona en enkele grote Engelse clubs, maar Ajax wilde in januari niet meewerken aan een vertrek tijdens het lopende seizoen.

Lyon speelt niet Europees

Met Lyon heeft Tagliafico nu een club van minder hoog niveau gevonden. Hij tekent er voor drie jaar. De ploeg van Bosz (die overigens al vertrokken was bij Ajax voordat Tagliafico daar binnenkwam) werd afgelopen seizoen teleurstellend achtste in de Ligue 1. Lyon speelt dit seizoen dan ook geen Europees voetbal.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verblijft Lyon momenteel in Nederland. De Franse club heeft oefenduels met Willem II (vanmiddag) en Feyenoord (morgen) op het programma staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl