NOS Nieuws

Wekdienst 23/7: Oranje tegen Frankrijk in kwartfinale EK • Paleis Noordeinde open

Goedemorgen! Het Nederlands vrouwenelftal komt op het EK in de kwartfinale in actie tegen Frankrijk. En Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen in Den Haag openen hun deuren voor het publiek.

Maar eerst het weer: vandaag zijn er flinke zonnige perioden. Het blijft droog en vanmiddag wordt het 22-23 graden in het noorden en ruim 25 graden landinwaarts. Er staat niet veel wind. Zondag wordt het met veel zon een stuk warmer. Maandag volgen er buien en wordt de hitte verdreven.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Nederlands elftal neemt het in de kwartfinale van het EK op tegen Frankrijk. De wedstrijd in Rotherham begint om 21.00 uur en is te volgen in een livestream op NOS.nl, de app en op NPO 1.
  • Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen in Den Haag openen hun deuren voor het publiek. De locaties worden jaarlijks in de zomer enige dagen opengesteld. Alle kaarten voor de komende drie dagen zijn al uitverkocht.
  • Max Verstappen komt in actie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankijk. Vanaf 16.00 uur gaan de coureurs de baan op van het circuit in Le Castellet. Verstappen staat nog altijd riant aan de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap, maar zijn concurrent Charles Leclerc komt wel langzaam dichterbij.

Wat heb je gemist?

Rusland kan weer goederen die op de sanctielijst van de EU staan per spoor naar de exclave Kaliningrad vervoeren. De transporten door Litouwen lagen sinds juni deels stil vanwege de oorlog in Oekraïne, maar de Europese Commissie bepaalde anderhalve week geleden dat de sancties niet gelden voor het spoorvervoer naar de exclave aan de Oostzee.

Litouwen was niet onverdeeld gelukkig met het EU-besluit, dat volgens de regering als een knieval voor Rusland zou kunnen worden gezien, maar het land zegt de regels uit Brussel te zullen naleven.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De grote Tilburgse kermis is weer losgebarsten. Het was meteen druk zodra de attracties opengingen op de grootste kermis van de Benelux. Na twee magere coronajaren is de kermis weer terug als vanouds en kunnen bezoekers hun hart ophalen in de booster of de katapult. De kermis duurt tien dagen en telt ruim 240 attracties.

In de Booster of katapult, de grote Tilburgse kermis is weer losgebarsten

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl