Cameron Smith
NOS Sport

Smith glorieuze winnaar Brits Open, Nederlandse debutant Van Meijel 53ste

De Australiër Cameron Smith heeft op glorieuze wijze het Brits Open op zijn naam geschreven. De 28-jarige golfer noteerde op de slotdag maar liefst acht birdies en kwam zodoende uit op een score van -20 onder het gemiddelde.

In de achterhoede liep Lars van Meijel een sterke slotronde bij zijn debuut op een major. De 28-jarige Brabander kwam zondag tot een score van -3 en finishte op vier slagen onder het baangemiddelde. Hij eindigde op een gedeeld 53ste plaats.

Voor Smith was het de eerste majortitel uit zijn loopbaan. "Ik had veel steun vandaag, zeker van de Australische fans. Jullie hebben me op de been gehouden, dus deze is voor Australië", zei de winnaar.

Smith hield op St. Andrews de Amerikaan Cameron Young één slag achter zich. De Noord-Ier Rory McIlroy kwam twee slagen tekort. McIlroy was de laatste dag begonnen als gedeeld leider, samen met de Noor Viktor Hovland.

McIlroy baalt van gemiste kans

McIlroy had geen topdag, en kwam tot slechts twee birdies. Hovland viel nog verder terug en sloot af met één birdie en drie bogeys. Hij werd uiteindelijk gedeeld vierde.

"Ik had een grote kans om weer eens een major te winnen, maar het is me niet gelukt", zei McIlroy (33), die in 2014 voor het laatst een major won.

McIlroy: "Ik heb niet het gevoel dat ik dingen fout heb gedaan, maar het putten ging niet geweldig. Ik heb gecontroleerd golf gespeeld, maar dat heb ik om sommige holes niet af kunnen maken."

Hij kon vrede hebben met de zege van Smith. "Ik ben verslagen door een betere speler deze week. Rondgaan in 64 slagen is een geweldige prestatie, dus petje af voor Cam. Hij had een ongelooflijke week."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl