Getty
NOS Sport

Oranje-honkballer Profar verlaat duel per brancard na onfortuinlijke botsing

Honkballer Jurickson Profar heeft aan het Major League Baseball-duel van San Diego Padres met San Francisco Giants een pijnlijke nek overgehouden. Na een onfortuinlijke botsing met ploeggenoot C.J. Abrams moest de Oranje-international zelfs per brancard het veld verlaten.

De twee spelers van de Padres wilden beiden een bal vangen. De knie van Abrams trof daarbij hard het gezicht van Profar.

Na een korte behandeling wilde Profar van het veld lopen, maar toen ging de 29-jarige linksvelder opnieuw naar de grond.

Met een brace om zijn nek werd hij vervolgens per brancard weggereden. Profar, die nog wel naar het publiek kon zwaaien, is naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. De Padres wonnen het duel na tien innings met 2-1.

Nederlanders in de lappenmand

Profar is de derde Nederlandse topper in de Amerikaanse honkbalcompetitie die in de lappenmand is beland. Ozzie Albies van Atlanta Braves liep vorige maand een breukje in zijn linkervoet op, terwijl zijn ploeggenoot Kenley Jansen opnieuw met hartritmestoornissen te kampen kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl