Omroep Zeeland
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Elisabeth (108) maakte motortocht op Walcheren, maar gaat toch liever breien

Of het nou echt een succes was, is niet helemaal duidelijk. Maar dat het een hele belevenis was, staat buiten kijf. Tien bewoners van een verzorgingshuis in Oost-Souburg (Zeeland) mochten vandaag een ritje maken in de zijspan van een motor.

Zo ook de 108-jarige Elisabeth Bastiaans, die het maar een gedoe vond al met al: "Hobbelen, stoten, wat een tocht", zegt ze met een grijns op haar gezicht. "Sorry zuster, dat ik u zo teleur moet stellen. Maar ik had er toch meer van verwacht", vertelt ze bij Omroep Zeeland.

Ze vervolgt: "Dat een ander hier van kan genieten, prima, maar voor mij is dit helemaal niks. Nee, ik ga niet meer mee! Ik ga liever breien achter de tv!"

Anderen genoten des te meer, vertelt de activiteitenbegeleider van zorgcentrum de Zoute Viever, vooral omdat veel van hen ook langs hun oude huis reden. Amelia Brouwer: "De mensen kunnen op deze manier herinneringen ophalen, sommigen hebben vroeger zelf motor gereden. Dan is dit superleuk. De meesten kwamen stralend terug!"

Waarom mevrouw Bastiaans dan niet lachend terug is gekomen van haar tocht? "Ik ben de Mercedes van mijn schoonzoon gewend. Dat hobbelt helemaal niet zo veel. Dan maak ik liever een ritje met mijn schoonzoon, haha!"

Advertentie via Ster.nl