Reuters
NOS NieuwsAangepast

Man van 21 gepakt voor aanslag Chicago na urenlange klopjacht

De politie in de Amerikaanse staat Illinois heeft een man van 21 opgepakt voor de aanslag op een parade ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag in Highland Park. Robert E. Crimo III werd aangehouden na een urenlange klopjacht, zo'n 8 kilometer ten noorden van waar de aanslag gebeurde.

Een paar uur na de aanslag verspreidde de FBI een foto van Crimo. Ook werd een foto van zijn zilverkleurige Honda Fit verspreid. In eerdere berichten sprak de lokale politie van een 22-jarige man.

Persbureau AP schrijft dat de politie hem nog niet direct als verdachte ziet, maar als iemand die agenten graag willen spreken. Wel wordt het verspreiden van zijn naam en foto door de politie gezien als "een serieuze stap".

Reuters
De politie verspreidde deze foto van Robert E. Crimo III

Op sociale media heeft Crimo verschillende keren beeldmateriaal of berichten met daarin gewelddadigheden getoond. Dat deed hij onder meer onder zijn alias, Awake The Rapper.

Op YouTube zou hij als rapper een videoclip met daarin een tekening van een stokfiguurtje dat een wapen vasthoudt hebben gepost. In een andere video staat een stokfiguurtje afgebeeld dat bloedend bij een politieauto ligt.

Persbureau Reuters kon niet verifiëren of dat account daadwerkelijk van Crimo is, maar direct nadat zijn naam en foto waren verspreid, werd het account verwijderd.

Zes doden

Een schutter opende gisteren in de voorstad van Chicago het vuur op de parade vanaf een dak. Zeker zes mensen kwamen om het leven en meer dan dertig mensen raakten gewond. Een getuige zegt tegen persbureau Reuters dat hij zeker 200 schoten had gehoord.

Op beelden die op sociale media werden gepost is te zien en te horen dat er paniek uitbreekt:

Schoten gelost bij parade Onafhankelijkheidsdag in Chicago

De politie opende direct een klopjacht. Mensen in de omgeving werd gevraagd om binnen te blijven.

Na enkele uren zagen agenten de 21-jarige man enkele kilometers verderop rijden in zijn auto en zetten hem aan de kant. Hij probeerde rennend te vluchten, maar hij kwam volgens Amerikaanse media niet ver.

Over een motief van de schutter is nog niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl