NOS
NOS NieuwsAangepast

Podcast Het beste uit het Oog: Campert, boerderijen en koeien in de kunst

Remco Campert overleed afgelopen maandag op 92-jarige leeftijd. Twee bewonderaars van Campert, dichter Ingmar Heytze en jazzmusicus Benjamin Herman, brachten een ode aan de overleden schrijver.

Vijf jaar geleden nam Marije Klever de boerderij van haar vader Henk over. Door de jaren heen zagen beiden het boerenlandschap veranderen, en met de nieuwe stikstofregels op de loer, is het onduidelijk of Klever door kan met het boeren. Maar protesteren doen ze niet.

Acteur John Buijsman maakte een theatervoorstelling over een recreatiepark. Hij kocht daar zelf eerder een vakantiehuisje, tot gemeente Rotterdam het vakantiepark plotseling wilde verkopen. Dat lieten de bewoners niet gebeuren: ze maakten bezwaar, met succes.

En van kunsthistorica Joke de Wolf hoor je waarom de koe in de 17de eeuw een geliefd dier was voor kunstenaars.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl