AFP
NOS Nieuws

Wekdienst 3/7: Grote dag voor Van Rijthoven • Protestmars voor boeren in Eindhoven

Goedemorgen! Tennisser Tim van Rijthoven staat in de achtste finale op Wimbledon tegenover Novak Djokovic, en 'Samen voor Nederland' houdt een protestmars in Eindhoven voor de boeren.

Het weer: Vandaag is het wisselend bewolkt en vanmiddag valt vooral in de noordelijke helft een pittige bui met kans op onweer en windstoten. Bij een matige westenwind wordt het 19 tot 24 graden. Na het weekend heerst er vrij koel zomerweer, maar blijft het grotendeels droog.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de grote dag voor tennisser Tim van Rijthoven. Hij kreeg een wildcard voor Wimbledon en staat vandaag in de achtste finale tegenover topfavoriet Novak Djokovic.
  • De organisatie Samen voor Nederland houdt in Eindhoven een protestmars uit solidariteit met de boeren. Er worden zo'n 2000 mensen verwacht.
  • De kans dat de derde etappe van de Tour de France in Denemarken op een massasprint uitdraait is groot. Het peloton rijdt van Vejle naar Sønderborg over een afstand van 182 kilometer.

Wat heb je gemist?

Duizenden inwoners van Sydney zijn geëvacueerd uit vrees voor nieuwe overstromingen. De grootste stad van Australië wordt al dagenlang getroffen door hoosbuien. Gisteren kreeg een deel van Sydney vier keer zoveel regen te verwerken als normaal in de hele maand juli.

De vrees is dat het net zo erg wordt als in maart van dit jaar. Toen werd het oosten van Australië volgens toenmalig premier Morrison getroffen door de "ergste watersnood uit de geschiedenis".

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Voor de kust van Hongkong zijn drie opvarenden van een industrieel schip gered met een helikopter. De operatie werd bemoeilijkt door 10 meter hoge golven en harde windstoten.

Het vaartuig brak in tweeën door een tropische storm op zo'n 300 kilometer ten zuiden van de Chinese kust. 27 mensen worden nog vermist.

Schip in problemen voor Chinese kust

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl