NOS Sport

Imposante reeks tennisster Swiatek eindigt in derde ronde Wimbledon, exit Kvitova

De imposante reeks overwinningen van Iga Swiatek is ten einde. De Poolse nummer één van de wereld moest in de derde ronde op Wimbledon haar meerdere erkennen in Alizé Cornet (WTA-37) en leed zo na 37 zeges (en zes titels) haar eerste nederlaag: 4-6, 2-6.

Swiatek verloor in haar vorige 29 duels slechts drie sets, waaronder een tegen Lesley Pattinama-Kerkhove op donderdag. Ook tegen Cornet, die in 2014 al eens Serena Williams verraste, toonde ze dat gras niet haar favoriete ondergrond is.

Alize Cornet schreeuwt het uit

In de openingsset kwam ze, mede dankzij zeventien afzwaaiers, twee vroege breaks niet te boven. Swiatek kwam in set twee nog wel op 2-0,maar pakte daarna geen game meer tegen de 32-jarige Française.

Amanda Anisimova bereikte voor het eerst de achtste finales. De 20-jarige Amerikaanse was haar twee jaar jongere landgenote Coco Gauff met 6-7 (4), 6-2, 6-1 de baas. Anisimova gaf in de tiebreak nog een 4-1 voorsprong weg, maar was daarna oppermachtig. De laatste twee sets samen duurden korter dan de eerste.

Amanda Anisimova kan het zelf nog nauwelijks geloven.

Gauff, in Parijs vice-kampioene, kreeg nog zeven breekkansen, maar benutte er maar een. Anisimova stond dit jaar ook in Parijs en Melbourne in de vierde ronde.

Maandag is Harmony Tan de tegenstander. De Française, die Serena Williams in de eerste ronde klopte, won nu met 6-1 ,6-1 van de Britse Katie Boulter.

Exit Kvitova

Op het Centre Court was de Spaanse Paula Badosa met met 7-5 7-6 (4) te sterk voor de Tsjechische Petra Kvitova, tweevoudig kampioene in Londen. Kvitova pakte in 2011 en 2014 de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl