NOS VoetbalAangepast

AZ haalt 'intelligente' spits Odgaard en verkoopt Aboukhlal aan Toulouse

AZ heeft in Jens Odgaard een nieuwe spits gevonden. De 23-jarige Deen tekent tot medio 2027 in Alkmaar. Hij is de opvolger van Zakaria Aboukhlal, die in de Franse Ligue 1 bij Toulouse gaat spelen.

Naar verluidt betaalt AZ 4 miljoen euro voor de Odgaard, die overkomt van Sassuolo. Die Italiaanse club verhuurde hem afgelopen seizoen aan RKC Waalwijk. In 33 duels maakte hij daar 11 doelpunten.

"We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij op meerdere posities uit de voeten kan", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ. "Wij denken dat hij hier goed past, omdat hij heeft bewezen makkelijk doelpunten te kunnen maken. Daarnaast is hij een intelligente speler, goed in de kleine ruimte en heeft hij een goed schot in zijn linkerbeen."

Vijf jaar geleden zag Internazionale een groot talent in Odgaard, die echter niet doorbrak bij de Italiaanse topclub. Hij belandde bij Sassuolo, dat hem verhuurde aan achtereenvolgens sc Heerenveen, Lugano, Pescara en RKC.

Aboukhlal ploeggenoot Van den Boomen en Spierings

In Alkmaar is Odgaard de opvolger van Aboukhal. De Marokkaans international had nog een contract voor één seizoen bij AZ. Het is niet bekend hoe hoog de transfersom is die Toulouse betaalt.

Afgelopen seizoen werd Toulouse kampioen in de tweede divisie. Aboukhlal wordt ploeggenoot van Stijn Spierings en Branco van den Boomen, die werd verkozen tot beste speler in de Ligue 2.

Drie jaar geleden werd Aboukhlal door AZ weggeplukt bij Jong PSV. De vleugelspits was nooit onomstreden. In drie seizoenen kwam hij tot 88 duels waarin hij twaalf keer scoorde.

De 22-jarige Aboukhlal is de eerste speler die bij AZ vertrekt deze zomer. Odgaard is na Mees de Wit en Mayckel Lahdo al de derde nieuweling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl