1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Griekspoor verliest op Mallorca van verrassing Bellier, ook Medvedev uitgeschakeld

Griekspoor verliest op Mallorca van Bellier, de nummer 303 van de wereld

Tallon Griekspoor heeft een uitgelezen kans laten liggen om de laatste vier te bereiken op het grastoernooi van Mallorca. De Nederlander verloor in de kwartfinales van Antoine Bellier, de nummer 303 van de wereld: 7-5, 6-7 (5), 2-6.

Griekspoor had lang geen antwoord op de service van Bellier. Zijn Zwitserse tegenstander won drie games op love en verloor pas in de elfde game een punt op z'n eerste service. Er volgden direct twee dubbele fouten, waarop Griekspoor toesloeg.

In de tweede set had Griekspoor meer te vertellen in de games van Bellier, maar het lukte hem niet om een breek te forceren. In een tiebreak trok hij de set wel naar zich toe.

In de derde set braken slordigheden hem op. Al vloekend en tierend gaf Griekspoor, de mondiale nummer 53, zijn service twee keer weg.

EPA
Roberto Bautista Agut

Tegenstander van Bellier in de halve finales wordt Roberto Bautista Agut. De Spanjaard nam tegen Daniil Medvedev revanche voor zijn uitschakeling van een week geleden in Halle: 6-3, 6-2.

In Duitsland waren de rollen in de kwartfinales nog omgedraaid (6-2, 6-4 voor Medvedev), maar Bautista Agut bleek voor eigen publiek een taaiere opponent voor de Rus.

De mondiale nummer twintig profiteerde in de eerste set van zijn uitstekende service, brak Medvedev één keer en verzilverde bij een 5-3 voorsprong zijn tweede setpoint.

EPA
Daniil Medvedev

Medvedev, die de afgelopen weken grasfinales verloor van Tim van Rijthoven (Rosmalen) en Hubert Hurkacz (Halle), maakte in de tweede set een uitgebluste indruk en werd bij een 1-1 stand op love gebroken.

Bautista Agut denderde door, brak bij een 4-2 voorsprong nog een keer de opslag van Medvedev en serveerde de partij vervolgens vakkundig uit.

De andere halve finale op Mallorca gaat tussen de Fransman Benjamin Bonzi en Stefanos Tsitsipas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl