NOS Voetbal

Nieuw NAC krijgt vorm: Molenaar hoofdcoach en clubicoon Lokhoff keert terug

Robert Molenaar is de nieuwe trainer van NAC Breda. De Zaandammer werkte al als coach van het beloftenelftal bij de Brabantse eerstedivisionist en heeft voor een seizoen getekend bij het eerste elftal.

Daarmee krijgt het nieuwe NAC een gezicht. De club werd onlangs verkocht aan een groep lokale ondernemers uit Breda. Als het overnameproces is afgerond maakt NAC meer bekend over de invulling van de posities van technisch directeur en algemeen directeur.

Met de verkoop kwam er een einde aan een maandenlange soap rond de overname van de club. Sinds NAC vorig jaar juni in de etalage werd gezet, verdween tot drie keer toe een koopovereenkomst in de prullenbak. Zo werd de verkoop aan de City Football Group, het voetbalconcern waar onder meer Manchester City onder valt, in april tegengehouden.

De 53-jarige Molenaar, die eerder bij FC Volendam, Roda JC en Almere City aan het roer stond, is de opvolger van Edwin de Graaf, wiens aflopende contract niet werd verlengd in Breda.

"Ik vind het een voorrecht om van zo een mooie club hoofdtrainer te mogen zijn en onder de nieuwe eigenaren een team te mogen leiden dat het NAC-dna draagt", laat Molenaar weten op de website van de club.

Lokhoff terug op oude nest

Molenaar zal worden geflankeerd door Rogier Molhoek en clubman Ton Lokhoff, die naast de rol van assistent ook verantwoordelijk zal zijn voor de scouting, het begeleiden van doorstromende jeugd en het meedenken over de voetbalvisie en de implementatie hiervan.

Ton Lokhoff

Lokhoff - Mister NAC - stapte vorig jaar op als technisch directeur bij de club na ruzie met de toenmalige coach Maurice Steijn. Steijn is inmiddels vertrokken en staat komend seizoen aan het roer bij Sparta Rotterdam. Lokhoff was in twee periodes speler bij NAC, van 1996 tot 2003 assistent en vervulde de functie van hoofdtrainer van 2003 tot 2005.

Keeperstrainer Gabor Babos en assistent-trainer Anthony Lurling zullen ook onder Molenaar bij het eerste elftal betrokken blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl