Het groen komt terug in Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Met gasbrander vernielde ecologische trap langzaam weer groen

Het Utrechtse kunstwerk dat vorig jaar vernield werd door een overijverige medewerker van de groenvoorziening staat er weer prima bij. Dat concludeert de initiatiefnemer, Stichting Vergroening Singel030.

Medewerkers van de stichting werkten drie jaar aan de ecologische trap achter het Centraal Museum: er werd bestudeerd welke planten het goed deden en er werd regelmatig water gegeven als er te weinig neerslag was gevallen.

In de tussentijd deed de natuur zijn werk. Tot vorig jaar, toen een medewerker van de plantsoenendienst met een gasbrander dacht de trap eens even lekker op te frissen.

Het afgelopen jaar hebben vrijwilligers opnieuw hard gewerkt de trap weer begroeid te krijgen. En met succes, vertelt Harmke van Dam van de stichting bij RTV Utrecht. "De trap zou er ook zonder de vernieling misschien wel net zo uit hebben gezien, want na het incident verhoogden de vrijwilligers het tempo van aanplanten."

Dat deden ze nog steeds met oog voor de plek, afhankelijk van het weer en de seizoenen. En de kweker moet speciale plantjes telen, met wortels die je tussen de treden kan steken. "Dat zijn in feit een soort wortel-plugjes."

Advertentie via Ster.nl