Engelse collega's kiezen Salah als beste speler, Van Dijk en Miedema in Team van het Jaar

De landstitel en de Champions League-trofee gingen aan zijn neus voorbij, maar Liverpool-aanvaller Mohamed Salah is wel voor de tweede keer in zijn loopbaan door zijn collega's uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

De Egyptenaar is de zevende speler die de prijs van de Professional Footballers' Association (PFA) twee keer heeft gewonnen. Mark Hughes, Alan Shearer, Thierry Henry, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Kevin De Bruyne gingen hem voor. Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Virgil van Dijk en Vivianne Miedema wonnen de titel ook een keer.

"Heel fijn om deze te winnen, vooral omdat er door spelers is gestemd", was de reactie van Salah. "Het laat zien dat ik hard gewerkt heb en dat je krijgt waar je voor werkt."

Met Liverpool haalde Salah de finale van de Champions League, maar die ging verloren tegen Real Madrid. In de Premier League streed hij met Liverpool tot de laatste speeldag mee om de titel (Manchester City werd kampioen) en er werd beslag gelegd op de League Cup en de FA Cup.

  • Getty Images
    Dennis Bergkamp met de trofee in 1998
  • Getty Images
    Ruud van Nistelrooy met de trofee in 2002
  • Getty Images
    Robin van Persie met de trofee in 2012
  • Getty Images
    Virgil van Dijk en Vivianne Miedema met de trofee in 2019

Salah werd samen met Son Heung-min (Tottenham Hotspur) topscorer van de Premier League met 23 goals en hij was met 14 assists de beste aangever in Engeland.

Van Dijk en Miedema

De Egyptenaar troefde in de verkiezing van dit jaar onder meer City-speler De Bruyne af, die de afgelopen twee seizoenen de prijs won. De andere genomineerden waren Ronaldo (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Salah's ploeggenoten Sadio Mané en Virgil van Dijk. De aanvoerder van Oranje werd wel opgenomen in het Team van het Jaar.

Voor Vivianne Miedema was die eer ook weggelegd. De spits van Arsenal zag Sam Kerr uitgeroepen worden tot Speelster van het Jaar in Engeland. De 28-jarige Australische werd met 20 doelpunten topscorer in Engeland en pakte met Chelsea de dubbel.

"Een enorme eer wanneer je collega's op je stemmen", vertelde Kerr. "Een geweldig gevoel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl