Google Streetview
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Forum-raadslid Helmond stapt op na ophef om Twitteraccount

Het Helmondse raadslid Manfred Smol (FvD) stapt op na ophef over een Twitteraccount. Dat heeft de fractievoorzitter van de FvD in Helmond, Theo Heller, vanavond tijdens een raadsvergadering bekendgemaakt.

Op het Twitteraccount werden berichten geplaatst waarin onder meer Mark Rutte en Hugo de Jonge werden vergeleken met nazikopstukken, meldt Omroep Brabant. De regionale omroep concludeerde na eigen onderzoek dat Smol achter dat account zat. Het raadslid spreekt tegen dat het account van hem was.

'Slagvaardig verder kunnen'

Forum voor Democratie nam eerder al afstand van alle uitingen op het Twitteraccount. Heller sprak eerder deze week met Smol om diens kant van het verhaal te horen. Een dag later concludeerde de fractie unaniem dat het beter is als Smol opstapt, "om als FvD-fractie slagvaardig verder te kunnen".

Smols plek in de raad wordt ingenomen door Patty Spoek, de nummer drie op de kieslijst van Forum voor Democratie in Helmond.

Op het account, dat sinds 2010 bestond, werden onder meer bewerkte foto's van Rutte en De Jonge in nazi-uniform gedeeld. Ook werd de werkwijze van Rutte vergeleken met die van Joseph Goebbels. Nadat Omroep Brabant berichtte dat het Helmondse raadslid achter het account zat, werd het verwijderd van Twitter.

Advertentie via Ster.nl