Getty
NOS Wielrennen

Wiebes wint weer en neemt leiding over in Women's Tour

Rijd niet met Lorena Wiebes naar de streep, want in de sprint ben je kansloos. In het regenachtige Gloucester liet de 23-jarige Nederlandse na 107,9 kilometer de rest in de massasprint met gemak achter zich. Alexandra Manly (BikeExchange) en Coryn Labecki (Jumbo-Visma) kwamen op een fietslengte over de finish in de derde etappe van de Women's Tour.

Het is de tweede overwinning van Wiebes op rij - dinsdag sprintte ze ook al onbedreigd naar de ritwinst - en de 46ste overwinning uit haar carrière. De Team DSM-renster neemt ook de leiding over in het algemeen klassement. Op 0,13 seconden volgen Sofia Bertizzolo (UAE) en Manly.

Al vroeg op de dag ging Riejanne Markus (Jumbo-Visma) op avontuur. Ze kreeg later onder anderen Luxemburgs kampioen Christine Majerus (SD Worx) en Gladys Verhulst (Le Col) met zich mee vooraan.

Er lagen kansen voor de vluchters. De aankomst was weliswaar vlak, maar daarvoor moest het peloton wel eerst een aantal korte, venijnige klimmetjes over, waaronder twee van de tweede categorie. Maar de voorsprong van de drie vluchters werd nooit veel meer dan een minuut.

Donderdag langste etappe

Op 24 kilometer van de streep rekende het peloton de vluchters in en scheurde het peloton direct uiteen, waardoor er een grote groep van zeventien renners vooraan kwam te rijden, met daarin nog steeds Markus en Maaike Boogaard (UAD). Maar ook zij werden ingerekend en alles kwam weer bij elkaar. In de massasprint kon niemand Wiebes volgen.

Donderdag staat de langste etappe van de Women's Tour - ook wel de Ronde van Groot-Brittannië - op het programma. Een heuvelachtige rit over 144,7 kilometer van Wrexham naar Welshpool.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl