NOS Voetbal

Ronaldo nu zwoegend op e-bike naar Compostela, de plek van zijn historische solo

Het fenomeen Ronaldo heeft weer eens van zich laten horen. Ronaldo Luís Nazário de Lima welteverstaan, de spits die ooit bij PSV speelde en twee keer wereldkampioen werd met Brazilië.

Tegenwoordig is Ronaldo (45) eigenaar en president van voetbalclub Real Valladolid, dat onlangs op de laatste speeldag promoveerde naar het hoogste niveau in Spanje. En daardoor moest hij een belofte nakomen. Onder veel belangstelling stapte hij zondag samen met zijn vrouw op de fiets richting het bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Ronaldo komt belofte na en stapt op e-bike naar Santiago de Compostela

Ronaldo heeft er vier dagen voor uitgetrokken, voor deze tocht van een slordige 500 kilometer. Ook rijdt hij op een e-bike, omdat zijn conditie te wensen overlaat. "Ik doe het op de fiets, aangezien ik niet kan rennen."

De allerbeste

Ooit werd Ronaldo alom gezien als de beste spits ter wereld, voordat hij gekweld werd door zware blessures.

In zijn tijd bij Barcelona liet hij volgens zijn coach Bobby Robson dingen zien die nooit eerder door een 20-jarige vertoond waren. Zoals één van de mooiste goals uit zijn carrière, zo niet de allermooiste. Toen hij op 12 oktober 1996 scoorde met een solo van eigen helft, op bezoek in datzelfde Santiago de Compostela.

Bekijk hieronder de goal van Ronaldo tegen Compostela:

En alles deed Ronaldo op intuïtie. "Ik pakte de bal in het midden van het veld. Ik voelde dat ze me grepen, maar ik bleef rennen", omschreef hij zijn gedachten terwijl hij alles wat hij onderweg in een shirt van SD Compostela op zijn weg tegenkwam op een hoopje dribbelde.

Zijn status als Il Fenomeno is nog steeds onbedreigd, ook al is hij nu vele kilo's zwaarder.

Hij belooft de komende dagen te genieten van zijn fietstocht, al is elke sportieve inspanning tegenwoordig een gevecht tegen zijn eigen lichaam. "Ik weet dat ik fysiek zal moeten lijden, maar het zal een onvergetelijke ervaring worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl