1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP (bewerking NOS)
NOS Nieuws

Wekdienst 2/6: Haags ov-personeel staakt • Feest koningin Elizabeth van start

Goedemorgen! In Den Haag en omstreken rijden trams en bussen van HTM niet vanwege een staking. En in Groot-Brittannië gaan de festiviteiten vanwege het platina jubileum van de Britse koningin Elizabeth van start.

Eerst het weer: Vrij zonnig, maar lokaal eerst mist. Het blijft droog. Het wordt 17 tot 22 graden bij een matige noordoostenwind.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Medewerkers van vervoerder HTM staken de hele dag. Daardoor rijden er in Den Haag en omstreken geen bussen en geen trams.
  • De rechtbank in Dordrecht doet uitspraak in de zaak tegen de 35-jarige Michael M. uit Barendrecht die op internet bekendstond als 'Mr. Dark'. Het Openbaar Ministerie eist 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hem voor het afpersen en misbruiken van tien minderjarige meisjes. Daarnaast handelde M. jarenlang in video's van onder meer verkrachtingen.
  • Utrecht viert 900 jaar stadsrechten. Dat wordt gevierd met een optreden van Kensington op de Dom en gratis toegang tot musea in de stad.
  • In Groot-Brittannië gaan de festiviteiten vanwege het platina jubileum van de Britse koningin Elizabeth van start. Het land viert vier dagen feest. Op de eerste dag staat onder meer een militaire parade in Londen op het programma.

Wat heb je gemist?

Op het oog terneergeslagen en geheel in het zwart gekleed luisterde Amber Heard naar het oordeel in de geruchtmakende smaadzaak tegen haar ex-geliefde Johnny Depp. Dat viel grotendeels in zijn voordeel uit.

Heard (36) kreeg slechts op een punt gelijk en is "ongelooflijk teleurgesteld", laat ze weten in een verklaring. Depp (58) zegt blij te zijn dat hij na zes jaar zijn leven terug heeft.

De twee gaven elkaar de schuld van hun vastgelopen carrière, in de nasleep van hun korte maar turbulente huwelijk waarin drugs, drank en geweld aan de orde van de dag waren. Details over die giftige relatie werden tijdens de rechtszaak breed uitgemeten, ook doordat de staat Virginia het toestaat om alles in de rechtszaal in beeld vast te leggen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Wie gisteren omhoog keek in de omgeving Breda, zag mogelijk koningin Máxima naar beneden komen. De koningin maakte bij een bezoek aan de Defensie Para School (DPS) in Breda een zogenoemde tandemsprong. Vastgemaakt aan een ervaren parachutist sprong ze uit een vliegtuig, waarna ze samen aan een parachute neerdaalden en op een grasveld terechtkwamen.

Koningin Máxima maakt parachutesprong

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl