NOS NieuwsAangepast

Wrak verdwenen vliegtuig Nepal gevonden, 20 lichamen geborgen

Het leger van Nepal heeft de plek gevonden waar afgelopen weekend een vliegtuig met 22 mensen aan boord neerstortte. Er zijn inmiddels twintig lichamen geborgen, er zijn geen berichten over overlevenden.

Reddingswerkers hebben de grootste moeite met de extreem steile berghellingen, zo blijkt uit eerste beelden uit het gebied:

Eerste beelden van vliegtuig dat crashte in het Himalayagebergte

Het Twin Otter-vliegtuig van de Nepalese maatschappij Tara Air verdween gisteren van de radar toen het voor een vlucht van zo'n 20 minuten onderweg was van Pokhara naar Jomsom, in het Himalaya-gebergte. Vlak voordat het zou landen, viel het contact met het toestel weg.

Aan boord waren negentien passagiers en drie bemanningsleden. Het gaat om zestien Nepalezen, vier Indiërs en twee Duitsers.

Eerdere crash

De oorzaak van de crash is nog niet duidelijk. De plek van de crash ligt op zo'n 4000 meter hoogte. De reddingsoperatie wordt bemoeilijkt door dichte mist.

Op deze route verloor dezelfde vliegmaatschappij in 2016 ook al een vliegtuig doordat de piloten in lichte bewolking tegen een berg vlogen. Toen kwamen 23 mensen om.

De vlucht van een kwartier is populair bij toeristen en pelgrims: in Jomsom staat een bekende Vishnu-tempel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl