Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic snel klaar tegen Bedene, ook Alcaraz en Zverev verder

Titelverdediger Novak Djokovic is in de derde ronde van Roland Garros niet in de problemen gekomen tegen Aljaz Bedene. De als eerste geplaatste Serviër schoof de Sloveen met 6-3, 6-3, 6-2 snel aan de kant. Ook Alexander Zverev (3) en Carlos Alcaraz (6) gaan verder.

Bedene, die na acht maanden blessureleed naar de 195ste plaats op de wereldranglijst is gezakt, had in de vorige vier duels met Djokovic geen set gewonnen en ook dit keer zat setwinst er geen moment in. Toch was er soms een glimp te zien van de kwaliteiten van de gravelspecialist.

Novak Djokovic viert een punt tegen Aljaz Bedene

Niet voor niets won Bedene elf challengertoernooien op gravel en won hij de ATP-toernooien van Buenos Aires (tegen Dominic Thiem) en Boedapest (tegen Lucas Pouille). Nu was het afdwingen van een breekkans zijn voornaamste wapenfeit, al leverde die kans geen break op.

Mocht Djokovic zijn komende wedstrijd in de vierde ronde winnen van de Argentijn Diego Schwartzman en Rafael Nadal doet hetzelfde tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime, dan treffen de twee titanen elkaar in de kwartfinales in Parijs.

Alcaraz zet opmars voort

Een ander mogelijk kwartfinaleduel om naar uit te kijken is dat tussen de Duitser Alexander Zverev (3) en het Spaanse supertalent Carlos Alcaraz (6). Zverev speelde een stroeve partij tegen de Amerikaan Brandon Nakashima, maar hoefde geen set af te staan: 7-6 (2), 6-3, 7-6 (5).

De laatste nederlaag van Alcaraz, zijn enige van dit jaar op gravel, dateerde van april tegen Sebastian Korda in de tweede ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo. Daarna won de Spanjaard het toernooi van Barcelona en het masterstoernooi van Madrid voordat hij in Parijs begon als een titelkandidaat.

In Monte Carlo had Korda, met twee tiebreaks, in drie sets gewonnen. Nu waren de rollen omgedraaid. Alcaraz retourneerde vrijwel elke bal, maakte amper fouten en had ook nog eens het geluk aan zijn zijde. De 21-jarige Korda benutte niet een van zijn vijf breekkansen en Alcarez won overtuigend met 6-4, 6-4, 6-2.

Carlos Alcaraz

Alcaraz is de jongste achtstefinalist op Roland Garros sinds Djokovic (19) in 2006. De Rus Karen Chatsjanov, die de Brit Cameron Norrie met 6-2, 7-5, 5-7, 6-4 uitschakelde, is zijn volgende tegenstander. Zverev treft in de volgende ronde de Spaanse qualifier Bernabé Zapata Miralle.

Als zowel Alcaraz als Zverev wint, komen de Spanjaard en de Duitser elkaar bij de laatste acht tegen. De laatste confrontatie tussen de twee was eerder deze maand bij het masterstoernooi in Madrid. Na een zege op Nadal in de kwartfinales en op Djokovic in de halve finales denderde Alcarez in de finale over Zverev heen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl