1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Orange Media
NOS Nieuws

Drie gewonden na val karretje Sprookjesbos Valkenburg

Drie bezoekers van pretpark het Sprookjesbos in Valkenburg zijn gewond geraakt toen een karretje van een attractie van zo'n 6 meter hoog naar beneden viel. De twee volwassenen en een kind zijn naar het ziekenhuis gebracht, ze zijn in stabiele toestand.

Een ander kind dat in het karretje zat, hoefde niet naar het ziekenhuis. Aanvankelijk meldde een woordvoerder van de politie aan 1Limburg dat er zes gewonden waren, dat werd later bijgesteld.

Volgens een woordvoerder van het Sprookjesbos ging het om een karretje van de Ballontoren Calidius, een attractie die bezoekers in gondels meeneemt naar een hoogte van ongeveer 10 meter. Passagiers hebben dan uitzicht over het hele park. De Calidius is sinds vorig jaar september open.

Drie gewonden na val karretjes Sprookjesbos Valkenburg

Het Sprookjesbos is een van de oudste themaparken van ons land: het opende in 1950 op de helling van de Heunsberg, net buiten het centrum van Valkenburg. Het afgelopen jaar trok het ongeveer 40.000 bezoekers.

Het park richt zich vooral op gezinnen met jonge kinderen. Het heeft een route met verschillende taferelen uit bekende sprookjes en attracties als een schommelschip, een treintje en een zweefmolen.

Doordat na het ongeluk verschillende gezinnen het park al hadden verlaten, heeft de veiligheidsregio niet aan iedereen slachtofferhulp kunnen aanbieden. Mensen die daar behoefte aan hebben omdat ze het ongeluk hebben gezien, mogen contact opnemen met de gemeente Valkenburg.

De hulpdiensten zijn inmiddels vertrokken. Een deel van het Sprookjesbos is gesloten voor publiek. De rest van het park blijft open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl