De teleurgestelde spelers van Hamburger SV bedanken hun supporters.

Hamburger SV grijpt toch naast promotie; Hertha viert feest in Volksparkstadion

Hamburger SV is er opnieuw niet in geslaagd om te promoveren naar de Bundesliga. De club die tot 2018 onafgebroken op het hoogste niveau in Duitsland speelde, verloor het tweede duel in de play-offs met 0-2 van Hertha BSC, na een eerdere 0-1 zege in Berlijn.

Hertha, dat getraind wordt door HSV-icoon Felix Magath, blijft daardoor actief in de Bundesliga. Eerder verzekerden de grootmachten Schalke 04 en Werder Bremen zich al wel van promotie. Degradanten Greuther Fürth en Arminia Bielefeld maken plaats.

Met zeven landstitels en de winst van de Europa Cup I in 1983 is Hamburger SV een van de grootste clubs in Duitsland. De voormalige Bundesliga-dino staat nog altijd vierde op de eeuwige ranglijst van de Duitse competitie, maar slaagt er al vier jaar op rij niet in om terug te keren.

Aan de steun van het thuispubliek lag het niet bij Hamburger SV.

Hamburger SV had goede papieren voor promotie na de 0-1 zege in de heenwedstrijd in Berlijn, dankzij een doelpunt van Jong Oranje-international Ludovit Reis. Die goede uitgangspositie was het in het eigen Volksparkstadion al na vier minuten kwijt: Hertha-aanvoerder Dedryck Boyata kopte raak uit een hoekschop.

Fraaie vrije trap zorgt voor beslissing

Na die vroege 0-1 had Hertha een overwicht, al kregen beide ploegen nauwelijks kansen. Er moest dan ook een standaardsituatie aan te pas komen voor de tweede treffer. Halverwege de tweede helft schoot Marvin Plattenhardt een vrije trap vanuit een schier onmogelijke hoek in de verre kruising.

Na de fraaie treffer van de Duits international trok HSV met de moed der wanhoop ten aanval, maar meer dan wat geblokte schoten en halve kansen leverde dat niet op. Hertha verzuimde ondanks de grote ruimtes om het in de counter te beslissen, waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef.

In de zesde minuut van de blessuretijd klonk voor Hertha (dat na tweemaal geel voor Lucas Tousart vlak voor tijd met tien man speelde) het verlossende eindsignaal. De spelers vierden dat uitbundig voor het uitvak, trainer Magath leek niet goed te weten welke houding hij moest aannemen en begaf zich snel richting de kleedkamer.

Op de persconferentie na de wedstrijd vertelde Magath dat hij vertrekt bij Hertha. De 68-jarige coach begon in maart bij de ploeterende ploeg uit de hoofdstad en zijn missie om de club voor de Bundesliga te behouden is geslaagd. "Mijn project hier is voorbij", zei Magath, die een contract tot het einde van het seizoen heeft.

Felix Magath vertrekt ondanks de handhaving bij Hertha.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl