1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 22/5: Landskampioen hockey vrouwen bekend • World Economic Forum van start

Goedemorgen! In Den Bosch valt de beslissing om het landskampioenschap bij de vrouwen. En Max Verstappen probeert de Grand Prix van Spanje te winnen, op de plek waar hij in 2016 zijn eerste F1-race won.

Vandaag is er veel ruimte voor de zon. Er staat maar weinig wind en met 20 tot 24 graden is het vrij warm. Ook vanavond is het nog lang aangenaam.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het World Economic Forum begint in het Zwitserse Davos. Die top voor regeringsleiders, politici en topbestuurders uit het bedrijfsleven staat dit jaar hoofdzakelijk in het teken van Oekraïne en de economische gevolgen van de oorlog. Over de bijeenkomst in Davos is regelmatig discussie, want wat er precies gebeurt en besproken wordt blijft vaak onduidelijk. Je leest daar meer over in dit artikel.
  • In Den Bosch valt de beslissing om het landskampioenschap bij de vrouwen. Den Bosch en SCHC hebben beide één wedstrijd gewonnen. De beslissende wedstrijd is te zien vanaf 13.15 uur op NPO1, in de NOS-app en op NOS.nl.
  • In 2016 won Max Verstappen in Barcelona z'n eerste Formule 1-race ooit. Vandaag staat de Grand Prix van Spanje weer op het programma. Verstappen start vanaf plek 2, achter leider in de Formule 1-stand Charles Leclerc.
  • Nog veel meer sport vandaag. In Parijs start met Roland Garros het tweede grandslamtoernooi van het jaar. In het mannentoernooi speelt de geplaatste Nederlander Botic van de Zandschulp z'n eerste partij, net als landgenoot Tallon Griekspoor.

Wat heb je gemist?

Bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn wereldwijd nu in totaal 92 besmettingen met het apenpokkenvirus bekend en nog eens 28 vermoedelijke gevallen. Vrijdag meldde de organisatie nog 80 bevestigde gevallen.

Waarschijnlijk duiken er de komende dagen nog meer gevallen op, omdat er in veel landen extra wordt gecontroleerd op het virus. Het RIVM meldde gisteren dat er in Nederland "enkele" besmettingen zijn vastgesteld. Apenpokken is door minister Kuipers van Volksgezondheid als A-ziekte betiteld. Dat betekent dat er een meldingsplicht is voor patiënten met apenpokken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Pussy Riot-zangeres en activiste Maria Alocjhina ontvluchtte vorige week Rusland. Dat deed ze op spectaculaire wijze; verkleed als maaltijdbezorger ontsnapte ze uit Moskou, waar ze huisarrest had.

Gisteren trad ze op in Amsterdam, samen met haar band. De leden van Pussy Riot hebben al jaren veel kritiek op het Kremlin en zijn ook al meerdere keren vervolgd. De komende tijd geven ze meer optredens in Europa.

Ontsnapte Pussy Riot-activist in Amsterdam: 'Staan achter Oekraïne'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl