1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 20/5: Hoge Raad doet uitspraak spaartaks • Uitslagen CITO-toets

Goedemorgen! De Hoge Raad komt met een uitspraak of ook mensen die geen bezwaar hebben aangeketend gecompenseerd worden voor hun spaartaks. En een spannende dag voor leerlingen in groep 8: de uitslag van de eindtoets.

Eerst het weer: eerst is er nog wat zon, maar vanuit het zuidwesten komt veel regen aan. In het zuidoosten is er kans op zeer zware onweersbuien met overlast tot gevolg. Voor de buien uit wordt het 20 tot 26 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Hoge Raad doet uitspraak in twee zaken over de spaartaks. 60.000 mensen kregen een te hoge aanslag en worden gecompenseerd. Maar nog onduidelijk is of de andere spaarders en beleggers die te veel belasting hebben betaald ook compensatie krijgen.
  • Het CITO komt met de uitslagen van de eindtoets voor leerlingen van groep 8. Hoewel de toets tegenwoordig een stuk minder op scholen wordt gebruikt dan voorheen, wordt deze nog altijd op veel scholen afgenomen.
  • Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix in Barcelona komen twee Nederlanders in actie. Uiteraard rijdt Max Verstappen voor Red Bull, maar ook Nyck de Vries gaat rijden. Hij stapt in bij het team van Williams en neemt daar voor één training het zitje over van Alexander Albon.

Wat heb je gemist?

De Europese Commissie onderzoekt of de bevroren tegoeden van Russische oligarchen gebruikt kunnen worden voor de wederopbouw van Oekraïne. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zei gisteravond tegen de Duitse zender ZDF dat ze vindt "dat Rusland zijn bijdrage moet leveren".

De EU heeft voor zo'n 30 miljard euro aan Russische en Belarussische bezittingen bevroren, waaronder boten, vastgoed en kunst. Juristen kijken momenteel wat de mogelijkheden zijn om die middelen te gebruiken voor Oekraïne, zei Von der Leyen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hevige onweersbuien, tientallen meldingen van stormschade en ondergelopen kelders: Nederland kreeg gisteren te maken met noodweer. Een overzicht in beeld.

ANP

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl