Tallon Griekspoor in actie in Genève EPA

Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de kwartfinales van het graveltoernooi in Genève. De nummer 64 van de wereld had tegen de nummer achttien van de wereld Reilly Opelka even zicht op zijn eerste halve finale ooit op een ATP-toernooi, maar gaf het in set drie uit handen: 4-6, 6-3, 3-6.

Griekspoor had kansen tegen het hoger geplaatste 2.11 meter lange servicekanon. In de achtste game van de eerste set zag Opelka een bal uit, die de umpire in gaf. De Amerikaan begon te mopperen en kreeg vervolgens voor het eerst een break om de oren van Griekspoor.

Opelka pakte met moeite nog wel de eerste set, maar leek te blijven hangen in de negativiteit.

Reilly Opelka EPA

Griekspoor profiteerde met een sterke tweede set, waarin hij op eigen service drie lovegames op rij won en daartussenin één break pakte. De kans op een zege en zijn eerste halve finale ooit leken binnen handbereik, maar in set drie ging het al vrij snel fout.

De Nederlander won slechts twee punten in de eerste drie games en keek in een mum van tijd tegen een 3-0 achterstand aan. Terugkomen in de wedstrijd, zeker tegen de sterk serverende Opelka (14 aces), bleek een onmogelijke opgave.

Weer eens voorbij eerste ronde

Griekspoor kwam op het Zwitserse gravel weer eens in een tweede ronde van een toernooi terecht. De Nederlander speelde sinds de Australian Open acht toernooien en overleefde alleen in februari in Rotterdam de eerste ronde.

In Genève schakelde Griekspoor in de eerste ronde knap de nummer 34 van de wereld Tommy Paul uit (7-5, 6-7 (3), 6-4). In de tweede ronde ging het iets minder: toen overleefde Griekspoor een slordige tweede set tegen de Zwitserse qualifier Johan Nikles (6-3, 7-5).

STER reclame