NOS Sport

Boksster Heijnen eindigt WK met brons en baalt van nederlaag: 'Is toch op tv'

Bokster Heijnen verliest halve finale en pakt WK-brons

Chelsey Heijnen is er bij de WK boksen in Istanbul niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. Ze verloor in de halve finales van de klasse tot 63 kilogram met 5-0 van de Algerijnse Imane Khelif.

Daarmee eindigt het sterke WK-optreden van de debutante met een bronzen medaille, die beide verliezers van de halve finales in ontvangst mogen nemen.

Wedstrijd op tv

Ondanks haar bronzen plak was er na afloop nog geen glimlach te zien op het gezicht van Heijnen. "Dit is zeker balen. Het was een sterke tegenstander, maar ik kreeg geen grip op haar en had niet de snelheid vandaag om haar te verslaan."

"De wedstrijd was niet zozeer zwaar, maar er was veel meer druk. Het is toch op tv en er is meer aandacht voor. Voor mij is dit toch mijn eerste WK. Je groeit er wel in, maar vandaag besefte ik toch ineens waar ik mee bezig was. Daar moet je mee om leren gaan."

Bokster Heijnen geniet nog niet van medaille: 'Misschien als ik thuiskom'

Heijnen verwacht pas later van haar succes en medaille te kunnen genieten "Op dit moment voelt het nog als verlies. Van al die voorgaande wedstrijden kan ik nog niet genieten. Misschien als ik thuiskom. Voor nu is het gewoon nog heel zuur."

Parijs 2024

De 23-jarige Heijnen maakte in Turkije indruk. Haar goede prestaties leverden de enige Nederlandse deelnemer aan de WK bovendien de A-status van NOC*NSF op. Daarmee krijgt Heijnen meer financiële mogelijkheden in haar route naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Voor de Spelen van Parijs moet Heijnen wat 'aftrainen', zoals bondscoach Sayit Yanik het noemt. Haar gewichtsklasse is geen olympische klasse en dus mikt Heijnen op de categorie tot 60 kilogram.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl