1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS VoetbalAangepast

Dubbele fouten en vreemde missers: Medvedev verliest bij terugkeer na hernia-operatie

Daniil Medvedev is bij zijn rentree na een hernia-operatie onderuitgegaan. De Russische nummer twee van de wereld boog in de achtste finales van het ATP-toernooi in Genève met 2-6, 6-7 (5) voor de Fransman Richard Gasquet.

De als eerste geplaatste Medvedev, die in de eerste ronde een bye had, kwam anderhalve maand geleden voor het laatst in actie, op hardcourt. Hij dacht toen één tot twee maanden nodig te hebben om te herstellen van zijn operatie, maar de Rus herstelde zo voorspoedig dat hij zich in Genève toch nog kon voorbereiden op Roland Garros, het grandslamtoernooi op gravel dat zondag begint.

Op het Zwitserse gravel oogde Medvedev lang onwennig; de Rus grossierde in dubbele fouten, vreemde missers en uitballen.

Reuters
Richard Gaquet (l) ontvangt de felicitaties van Daniil Medvedev

Gasquet brak Medvedev, die nog nooit een toernooi op gravel won, in de tweede set meteen. De Rus hing in de touwen, maar krabbelde op en dwong een tiebreak af. Daarin maakte hij een paar verkeerde keuzes en bleef Gasquet (ATP-75) koel.

Niet naar Wimbledon, wel naar Roland Garros en Rosmalen

De Rus is niet welkom op Wimbledon, maar mag wel meedoen aan Roland Garros. Wimbledon nam het besluit zelf om Russische en Belarussische tennissers te weren, vanwege de oorlog in Oekraïne.

Tennisbonden ATP en WTA laten de tennissers uit die landen wel deelnemen, maar onder de neutrale vlag. Medvedev doet volgende maand onder neutrale vlag ook mee aan het grastoernooi van Rosmalen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl