Juventus

Juventus verliest punten, maar emoties zijn er alleen bij afscheid Chiellini en Dybala

Juventus heeft het afscheid van clubicoon Giorgio Chiellini en aanvaller Paulo Dybala niet kunnen opluisteren met een zege. De Italiaanse grootmacht kwam tegen Lazio met 2-0 voor, maar gaf die voorsprong in de tweede helft uit handen: 2-2.

Toch zal niemand daar bij Juve écht mee zitten. De ploeg uit Turijn staat geparkeerd op de vierde plaats en is al zeker van Champions League-plaatsing. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen stond vooral in het teken van het vertrek van Chiellini.

Juventus speelde in een shirt met de tekst 'The Great Chiello' erop en de mandekker kreeg na zeventien minuten een publiekswissel. Matthijs de Ligt loste hem af. Die wissel in zeventiende minuut was symbolisch: Chiellini kwam in 2005 over van Fiorentina en speelde zeventien jaar voor Juve.

• AFP
    De Ligt lost Chiellini af
  • AFP
    Sfeeractie voor 'Chiello'
  • AFP
    De laatste opkomst van Chiellini als speler van Juventus

Chiellini, bekend om zijn onverzettelijke spel en hardheid, werd met Juventus negen keer kampioen en reikte tot tweemaal toe tot de Champions League-finale. Hij kwam tot 559 wedstrijden voor Juve, waarin hij 36 keer scoorde.

De 37-jarige lijkt niet van plan te zijn te stoppen met voetbal. Een vertrek naar een club in de Verenigde Staten is volgens Italiaanse media waarschijnlijker.

Comeback Lazio

Kort voor de emotionele wissel van Chiellini had Dusan Vlahovic de score geopend. De spits, die in de winterstop voor zo'n zeventig miljoen euro werd gekocht van Fiorentina, kopte de bal met overtuiging achter Lazio-doelman Thomas Strakosha.

De Serviër vierde zijn treffer met een ode aan Dybala, die net als Chiellini afzwaaide. De Argentijn speelde zeven seizoenen in Turijn.

Paulo Dybala vertrekt na zeven seizoenen bij Juventus

Even later verzorgde Álvaro Morata met een knap schot de 2-0. Toch was dat wellicht wat geflatteerd: Lazio schoot in de eerste helft vaker op doel en had veel meer balbezit.

Dat de ploeg van trainer Maurizio Sarri in de tweede helft vroeg op 2-1 kwam, was dan ook niet heel verrassend. Lang leek Juventus de drie punten toch over de streep te trekken, maar in de absolute slotfase schoot Sergej Milinkov-Savic de gelijkmaker binnen. Door het punt heeft Lazio een startbewijs voor de Europa League veiliggesteld.