NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: wat is een warmtepomp, wederopbouw Oekraïne en docu Sexual Healing

We moeten met allemaal aan de warmtepomp. Vanaf 2026 is een hybride pomp of een alternatief verplicht bij vervanging van je cv-ketel. Wij wilden wel eens weten wat zo'n warmtepomp nou precies is en vroegen het aan universitair docent energie-transitie Sanne Akerboom.

Hoewel het nog steeds volop oorlog is in Oekraïne, wordt al volop gesproken over de wederopbouw van het land. Een van de mensen die zich daar mee bezig houden is hoogleraar humanitaire studies Thea Hilhorst.

Afgelopen week was de documentaire Sexual Healing van Elsbeth Fraanje te zien. Daarin wordt de zoektocht gevolgd van Evelien Spreitzer naar intimiteit en seks. Ze heeft last van spasme, dus dat is niet zo vanzelfsprekend.

En Haarlem werd een handgeschreven gedicht van Joost van den Vondel geveild. Universitair docent historische letterkunde Lieke van Deinsen over hoe bijzonder dat gedicht is.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl