Mourinho baalt van het puntenverlies van zijn ploeg AFP

AS Roma heeft gelijkgespeeld tegen het al gedegradeerde Venezia: 1-1. De ploeg van José Mourinho had een zege goed kunnen gebruiken in de strijd om plaatsing voor de Europa League.

Door het puntenverlies is Roma nu afhankelijk van de prestaties van concurrenten Lazio, Fiorentina en Atalanta. De Romeinen spelen zelf nog maar één duel, op bezoek bij Torino.

De stand in de Serie A: Plek vijf en zes zijn goed voor het bereiken van de groepsfase van de Europa League NOS

De finale van de Conference League tegen Feyenoord is voor Roma nu wellicht van extra groot belang, omdat winst van dat toernooi plaatsing voor de Europa League garandeert.

Als AS Roma buiten de topzes eindigt en de finale van Feyenoord wint, betekent dat bovendien dat de Rotterdammers zich via de voorrondes moeten kwalificeren voor de Europa League.

Pech tegen Venezia

Roma speelde een slechte eerste helft tegen Venezia, dat door een gelijkspel van Salernitana eerder op zaterdag al degradeerde naar de Serie B.

De ploeg van oud-eredivisiespelers Ridgeciano Haps, Dennis Johnsen en Niki Mäenpää kwam razendsnel op voorsprong door een kopbal van spits David Okereke.

Tammy Abraham verliest een luchtduel voor AS Roma AFP

Daarna zette de thuisploeg - Rick Karsdorp viel in de tweede helft in - een lange achtervolging in. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker van Eldor Sjomoerodov. In de slotfase kwam Roma meerdere malen erg dicht bij de 2-1, maar de lat en Mäenpää voorkwamen dat.

Dat de giallorossi niet wonnen, was wel een klein wonder. Roma schoot 46 keer, waarvan 16 keer op doel. Venezia kreeg dat tweemaal voor elkaar. Op 25 mei spelen Roma en Feyenoord de Conference League-finale.

STER reclame