Stefanos Tsitsipas speelt zondag de finale
NOS SportAangepast

Tsitsipas wint van Zverev en treft Djokovic in finale in Rome

Stefanos Tsitsipas is voor de vijfde keer in zijn loopbaan doorgedrongen tot de finale van een masterstoernooi. De Griek won in Rome in de halve finales met 4-6, 6-3, 6-3 van Alexander Zverev. Zijn tegenstander is zondag Novak Djokovic, die te sterk was voor Casper Ruud.

Tsitsipas had het aanvankelijk moeilijk tegen Zverev, die het toernooi van Rome in 2017 won en in 2018 de finale haalde. De Duitser ging halverwege de eerste set een stuk aanvallender spelen. Hij zocht meer het net op, benutte zijn eerste breekkans op 3-3 en serveerde de set op love uit.

Tsitsipas, die dit seizoen op gravel in Monte Carlo al van Zverev won maar in Madrid van de Duitser verloor, hield het hoofd koel en ging steeds beter spelen. Hij brak Zverev in de tweede set op 1-0 en in de derde set zelfs tweemaal.

Duizend ATP-zeges Djokovic

De Servische titelhouder Djokovic klopte de Noor Casper Ruud met 6-4, 6-3. Djokovic kon zich bij een zege op Ruud voegen bij Ivan Lendl, Jimmy Connors, Roger Federer en Rafael Nadal, die duizend zeges of meer op ATP-niveau boekten.

Djokovic rekende in twee sets af met Ruud

En die mijlpaal had hij al snel bereikt. Ruud had in de twee vorige ontmoetingen met de vijfvoudig toernooiwinnaar geen set gepakt en ook nu zat setwinst er nooit in. Wel kwam de Noor van 0-4 terug tot 4-5 in de eerste set.

In de tweede set hield hij tot 3-3 gelijke tred, maar daarna moest hij voor Djokovic buigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl