Vinicius viert een van zijn doelpunten met Benzema ANP

Kampioen Real Madrid heeft zijn sportieve plicht vervuld door Levante met 6-0 van het veld te vegen. Voor de hekkensluiter uit Valencia viel daardoor het doek in La Liga.

Karim Benzema nam na de 1-0 van Ferland Mendy de tweede Madrileense treffer voor zijn rekening. Met zijn 323ste goal in dienst van De Koninklijke kwam de aanvoerder op gelijke hoogte met Raúl. Alleen Cristiano Ronaldo (450) heeft er meer gemaakt.

Nog voor rust pijnigden Rodrygo (derde assist Luka Modric) en Vinicius het zwakke Levante nog meer. In de tweede helft voltooide Vinicius zijn hattrick door twee keer toe slaan.

Feestje bij Real Sociedad

Eerder op de avond kwalificeerde Real Sociedad zich voor de derde keer op rij voor Europees voetbal door Cádiz met 3-0 te verslaan.

Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) opende op aangeven van David Silva de score. Oussama Idrissi, ook met een Gronings verleden, maakte vlak voor rust de 1-1, maar zag zijn treffer geannuleerd worden wegens buitenspel van ploeggenoot Tomás Alarcón.

Fans van Real Sociedad zijn opgetogen ANP

Na de pauze liepen de Basken verder uit door twee strafschoppen te benutten. Adnan Januzaj en, in blessuretijd, Cristian Portu schoten raak.

Zondag speelt Real Sociedad tegen de huidige nummer zeven Villarreal, dat op bezoek bij Rayo Vallecano met 5-1 uithaalde. Villarreal kan bij winst La Real passeren op de ranglijst, vanwege een beter onderling resultaat.

De nummer zes in Spanje speelt Europa League, de nummer zeven Conference League.

Stand in La Liga NOS

STER reclame