1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Wielrennen

Jakobsen zegeviert in Hongarije, waar klassementsleider Kooij na val moet opgeven

Jakobsen wint tweede etappe in Hongarije, waar Kooij na val moet opgeven

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Hongarije gewonnen. De renner van QuickStep was na 192 kilometer koers de snelste in de massasprint. Olav Kooij van Jumbo-Visma gaf op na een val in de slotkilometer en raakte zijn leiderstrui kwijt.

Vanwege stevige wind viel het peloton al vroeg in meerdere stukken uiteen. In de eerste groep, zo'n 40 renners groot, zaten onder anderen Jakobsen, Elia Viviani en Kooij. Pas op 5 kilometer van de aankomst sloot de tweede groep, met Dylan Groenewegen, weer aan.

In de slotkilometer was er een flinke valpartij, met Kooij als een van de voornaamste slachtoffers. Hij liep een diepe snijwond aan de binnenkant van zijn kuit op, die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Zijn Ronde van Hongarije zit er logischerwijs op.

Fietslengte

Jakobsen zat voor de valpartij, werd uitstekend afgezet door Florian Sénéchal en won met een fietslengte verschil. "Vandaag wilden we laten zien dat we als team in staat zijn om te winnen. De finale was hectisch, maar ze hielden me op de goede plek. Ik ben blij dat ik kon winnen."

Rudy Barbier (Israel-Premier Tech) en Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise) kwamen als tweede en derde over de streep. De Belg Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl