1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Steijn doet aangifte van bedreigingen na goal van zoon tegen NAC

Steijn doet aangifte na bedreigingen

Trainer Maurice Steijn van Sparta Rotterdam gaat bij de politie aangifte doen van bedreigingen. Steijn vertelde dat hij en zijn familieleden zijn bedreigd na het eerste duel tussen NAC Breda en ADO Den Haag (1-2) in de play-offs om promotie/degradatie.

Zijn zoon Sem scoorde dinsdagavond in Breda voor ADO en wees daarna voor de tribune met NAC-supporters provocerend op de naam Steijn achterop zijn shirt.

"Dat was toch een superactie? Ik was trots op hem", zei Steijn, die in juni vorig jaar opstapte als trainer van NAC nadat hij ook al was bedreigd. De Hagenaar besloot toen om geen aangifte te doen.

ANP
Sem Steijn (ADO Den Haag) voor het vak met NAC-supporters

"Vorig jaar heb ik het gelaten, omdat ik het niet groter wilde maken. Maar vannacht en vanmorgen is weer van alles bij ons binnengekomen aan dreigementen, die vorig jaar toch redelijk gebagatelliseerd werden door NAC-iconen en vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben", zei Steijn.

"Ik ga nu wel aangifte doen. Want wat vandaag is binnengekomen, ook richting mijn kinderen, dat tart alles. Ik wil alle mensen die vorig jaar hebben meegedaan aan de karaktermoord van mij bedanken dat nu ook mijn kinderen weer volop worden bedreigd", zei Steijn cynisch.

Steijn kan redder van Sparta worden

Steijn lijkt Sparta te gaan behoeden voor degradatie. De opvolger van de opgstapte Henk Fraser leidde de ploeg in drie duels naar zeven punten.

De Rotterdammers kunnen zich zondag in een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo definitief veilig spelen, maar ook rechtstreekse degradatie is nog mogelijk.

NOS
Stand eredivisie na 33 wedstrijden

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl