Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang na de 1-0
NOS VoetbalAangepast

Barcelona mede dankzij treffer Depay nu wel langs Celta de Vigo

FC Barcelona heeft de tweede plaats in de Primera División dankzij een 3-1 zege op Celta de Vigo stevig in handen. Barcelona verspeelde in het uitduel met de Galliciërs een 3-0 voorsprong (3-3), maar nu hield de marge wel stand.

Basisklant Memphis Depay bekroonde na een half uur spelen een rush van Ousmane Dembélé met een goal en al vallend tekende Pierre-Emerick Aubameyang voor de 2-0 na goed voorwerk van Depay. Aubameyang schoof aan het begin van de tweede helft ook de 3-0 binnen.

Iago Aspas deed nog wel wat terug, maar een stunt zat er nu nooit in, zeker na rood voor Jeison Murillo, die Depay stuitte.

Camp Nou schrok op toen Ronald Araújo (Barça) naar de grond ging nadat hij met zijn hoofd tegen dat van ploeggenoot Gavi was gebotst. Hij liep daarbij een hersenschudding op en verliet het veld per ambulance. De Uruguayaan wordt in een ziekenhuis nader onderzocht.

Betis zit Atlético op de hielen

Eerder op de avond boekte Real Betis een belangrijke zege in de jacht op een van de vier Champions League-tickets. Bij nummer 10 Valencia won het met 3-0. Dankzij de zege heeft Betis drie punten achterstand op nummer 4 Atlético Madrid, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. De Madrilenen gaan woensdag op bezoek bij nummer 14 Elche.

De herhaling van de Spaanse bekerfinale van vorige maand, die Betis na strafschoppen wist te winnen, werd dit keer ruim in het voordeel van de bezoekers beslist, maar kwam pas laat tot stand.

Willian Jose had de bezoekers na een klein uur spelen op voorsprong gezet met een droge schuiver nadat hij de Valencia-verdediging had uitgekapt. De 0-2 en 0-3 vielen pas in de slotfase. Sergio Canales (geplaatst schot) en Borja Iglesias (intikker) waren verantwoordelijk voor de treffers.

Stand La Liga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl