1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

KLM krijgt boete voor niet terugbetalen geannuleerde vluchten D-reizen

KLM heeft een boete van 40.100 euro van de Inspectie Leefomgeving en Transport gekregen. De luchtvaartmaatschappij heeft volgens de inspectie de passagiersrechten niet nageleefd. Zo kregen de klanten van het failliete D-reizen hun geannuleerde tickets niet terugbetaald.

Volgens de Europese Verordening passagiersrechten hebben reizigers recht op omboeking of een terugbetaling van het ticket als luchtvaartmaatschappijen een vlucht annuleren. Dat geldt ook voor vluchten die via een tussenpersoon, zoals D-reizen, zijn geboekt.

Niet alleen KLM kreeg een boete, ook Cathay Pacific Airways (11.800 euro) en Singapore Airlines (22.400 euro) zouden de passagiersrechten hebben geschonden.

KLM moet op de website stoppen met doorverwijzen naar de reisbemiddelaar voor terugbetaling van de geannuleerde vlucht. Als dat niet gebeurt, kan er een extra boete worden gegeven die kan oplopen tot 500.000 euro.

KLM zegt maanden voor het faillissement de ticketkosten al terugbetaald te hebben aan D-Reizen en daarmee aan de wettelijke verplichtingen te hebben voldaan. De vliegmaatschappij gaat daarom in bezwaar tegen de opgelegde boete.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl