Feyenoord-fans kijken de return in de halve finales van de Conference League
NOS Voetbal

Feyenoord teleurgesteld met 3.000 finalekaarten: 'Affiche verdient groter podium'

De kans dat de Arena Kombëtare op 25 mei kolkt zoals De Kuip in Rotterdam, is niet heel groot. Het grootste deel van het legioen zal de Conference League-finale tegen AS Roma op de televisie moeten kijken.

De UEFA stelt 6.000 finalekaarten beschikbaar voor de finale, waarvan de helft voor fans van de Rotterdamse club. Tot ontstemming van Feyenoord.

"Allereerst: Feyenoord is teleurgesteld over het beperkte aantal kaarten dat voor deze historische wedstrijd beschikbaar is voor supporters van beide finalisten. Een mooi affiche als AS Roma-Feyenoord had in onze ogen een groter podium verdiend met tienduizenden toeschouwers van beide clubs."

21.690 plekken, 3.000 'gratis' kaarten

In het stadion is ruimte voor 21.690 toeschouwers. Slechts 3.000 uitverkorenen zullen gemakkelijk een stoeltje kunnen bemachtigen in de Arena Kombëtare in Tirana, waar woensdag 25 mei om 21.00 uur de finale plaatsvindt.

Feyenoord viert het ticket naar Albanië met de meegereisde fans na de winst op Marseille

De UEFA maakte in februari bekend gratis kaarten te verstrekken aan supporters van de clubs die de finale halen in de Champions League, Europa League en Conference League. De kaarten moeten wel naar trouwe fans gaan, was het plan.

Daarom stelt Feyenoord de 3.000 kaarten beschikbaar voor zogeheten 'uitkaarthouders' van de club en supporters die dit seizoen aantoonbaar vaak uitwedstrijden hebben bezocht.

De daadwerkelijke ticketverkoop gaat via de officiële kanalen van de UEFA. "Feyenoord kan hierdoor geen service verlenen rondom de kaartverkoop", zegt de club. Fans zullen hun ticket zelf nog moeten "claimen" bij de UEFA, dat kan vanaf dinsdagochtend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl