Het SDK-stadion op Curaçao
NOS NieuwsAangepast

Voetballer doodgeschoten op Curaçao, mogelijk afrekening

In de Curaçaose hoofdstad Willemstad is een amateurvoetballer doodgeschoten. Dat gebeurde vlakbij het hoofdkantoor van de Curaçaose voetbalbond achter het SDK-voetbalstadion, het grootste stadion op het eiland.

Het slachtoffer is de 25-jarige Sedwin Reigina, die voetbalde bij Hubentut Fortuna dat het stadion als thuisbasis heeft. Hij zou later die avond spelen, maar zat nog op de tribune bij een kleiner veld om een andere wedstrijd te zien.

Twee in het zwart geklede mannen met bivakmutsen namen Reigina onder vuur met automatische wapens. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later die avond overleed. Persbureau ANP meldt dat mensen in het publiek in eerste instantie dachten dat er vuurwerk werd afgestoken, daarna brak er paniek uit.

Op sociale media verscheen een video van het moment dat de moord werd gepleegd:

Publiek in paniek na doodschieten amateurvoetballer op Curaçao

Volgens lokale media gaat het om een afrekening in het criminele circuit. De politie onderzoekt de zaak, maar heeft er nog niets over naar buiten gebracht. Geweld op en rond het voetbalveld komt vaker voor op Curaçao. Jonge voetballers zijn geregeld betrokken bij drugs- en bendegeweld op het eiland, zegt correspondent Dick Drayer.

Minister Hato van Justitie heeft laten weten vandaag met de voetbalbond te gaan praten. Hij wil er alles aan doen om de veiligheid van toeschouwers van de voetbalwedstrijden te garanderen.

Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl