1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Sport

Tweevoudig grand slam-finalist Anderson (35) stopt per direct met tennis

Kevin Anderson beëindigt per direct zijn tennisloopbaan. De 35-jarige Zuid-Afrikaan meldt dat zelf in een uitgebreid bericht op Twitter.

Het 2.03 meter lange servicekanon bereikte tweemaal de finale van een grand slam, maar wist nooit een groot toernooi te winnen. In 2017 verloor hij de finale van de US Open van Rafael Nadal en een jaar later moest hij in de eindstrijd van Wimbledon zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic.

"Mijn lange tennisreis heeft me geholpen de man te worden die ik nu ben. Vandaag kwam ik eindelijk tot de moeilijke beslissing om te stoppen met professioneel tennis", schrijft Anderson, die regelmatig te maken had met blessures.

"Als kind vertelde mijn vader me altijd dat succes niet wordt bepaald door resultaten, maar door de moeite en opoffering die je doet om de beste te worden die je kunt zijn. Ik heb mijn best gedaan."

Afgezakt naar 103de plek

Anderson begon zijn loopbaan in 2007. In 2018 behaalde hij met de vijfde plaats zijn hoogste positie op de wereldranglijst.

De laatste jaren bleven goede resultaten uit, waardoor hij is afgezakt naar de 103de plek op de wereldranglijst. In de afgelopen vier jaar wist de Zuid-Afrikaan nog maar twee keer de derde ronde van een grand slam te halen. In 2022 wist hij slechts drie van zijn elf partijen te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl