NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: de Tweede Wereldoorlog in Suriname en de wereld van Bolle Jos

Ook bij het Oog op Morgen stonden we deze week stil bij de Tweede Wereldoorlog, maar dan bij de oorlogsjaren in Suriname. Oud-politicus Kathleen Ferrier was te gast. Ze is de dochter van de vroegere president Johan Ferrier en vertelde over de rol van haar vader in de oorlog.

Op de voorgestelde nieuwe sanctielijst van de EU staat ook de geestelijk leider van de Russisch-Orthodoxe kerk, patriarch Kirill. Hij staat vooral bekend om zijn harde uitspraken over homoseksualiteit en zijn nauwe band met president Poetin, vertelt Lodewijk Dros van Trouw.

En opeens was daar deze week Bolle Jos, oftewel Jos Leijdekkers. Hij staat sinds kort op de Nationale Opsporingslijst. Veel mensen hadden nog nooit van deze crimineel gehoord. Maar in het wereldje is het een grote naam, zegt misdaadverslaggever Jan Meeus,.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl