NOS Nieuws

Wekdienst 28/4: VN-chef Guterres naar Zelensky • Kwartaalcijfers Unilever

Goedemorgen! Vandaag ontmoet VN-chef Guterres de Oekraïense president Zelensky, nadat hij eerder Rusland had bezocht. En levensmiddelenconcern Unilever maakt kwartaalcijfers bekend.

Eerst het weer. Vandaag komen brede opklaringen voor en kan zich lokaal mist vormen. Overdag zijn er zonnige perioden en het blijft overal droog. Het is iets zachter dan de afgelopen dagen met 14 graden vlak aan zee tot 19 graden in het zuiden van ons land. Het waait uit een noordelijke richting.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Guterres ontmoet de Oekraïense president Zelensky. Guterres zei dinsdag in Rusland dat hij zo snel mogelijk vrede wil.
  • Levensmiddelenconcern Unilever meldt cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Er wordt vooral gekeken in hoeverre het bedrijf de gestegen kosten van grondstoffen weet op te vangen met verdere prijsverhogingen.
  • Vanaf vandaag rijden er bijna een week geen treinen tussen Culemborg en Geldermalsen. De bodem van het spoor wordt stabieler gemaakt. Een forse maatregel want het is een van de drukste spoortrajecten van Nederland.
  • De jeugdserie SpangaS komt na vijftien jaar ten einde; de laatste aflevering wordt vanavond uitgezonden.

Wat heb je gemist?

Bij beschietingen in de regio Charkov zijn volgens de Oekraïners vannacht zeker drie mensen gedood en zes gewond geraakt. Een van de gewonden zou een kind van 14 zijn.

De lokale autoriteiten houden de Russen verantwoordelijk voor de burgerslachtoffers. De Russen zouden onder meer met mortieren hebben geschoten. Een onbekend aantal Russische militairen zou krijgsgevangen zijn gemaakt.

De Oekraïense berichten over beschietingen in Charkov zijn niet geverifieerd.

Schade aan een gebouw in Charkov, 27 april

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Koning Willem-Alexander toonde zich gisteren "intens dankbaar" dat het feest, na twee jaar weinig of geen festiviteiten, wel kon doorgaan. De koning vierde zijn 55ste verjaardag in Maastricht en Nederlanders gingen weer massaal naar vrijmarkten, festivals en andere Koningsdagevenementen.

Van Groningen tot Maastricht en van Dalfsen tot Schagen, zo vierde Nederland vandaag Koningsdag:

Van Schagen tot Maastricht: zo vierde Nederland weer Koningsdag

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl