Reuters
NOS Nieuws

Beelden vrijgegeven van Alec Baldwin die pistool op camera richt op filmset

De politie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft beelden vrijgegeven van acteur Alec Baldwin die een pistool op de camera richt op de set van de film Rust. Volgens persbureau Reuters zijn het beelden van de repetitie van Baldwin vlak voordat het wapen afging waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam.

Op de videobeelden, zonder geluid, is Alec Baldwin in een western-kostuum te zien op een kerkbankje. Met zijn rechterhand haalt hij een wapen uit zijn jas en richt het op de camera. De beelden maken deel uit van het onderzoek van de politie in de plaats Santa Fe naar het dodelijke incident.

Bekijk hier een deel van de vrijgegeven beelden:

Alec Baldwin met pistool op filmset Rust

Het Amerikaanse entertainmentblad Variety heeft een langere versie van de video gepubliceerd. Bij het incident in oktober werd de 42-jarige Hutchins in haar borst geraakt door een kogel. Zij overleed later onderweg naar het ziekenhuis. De regisseur Joel Souza raakte lichtgewond bij het incident.

Ook de eerste verklaring van de regisseur heeft de politie vrijgegeven. Zijn verklaring is op beeld opgenomen op de Eerste Hulp. Hij zegt op de video dat de wapenexpert op de set een wapen aan een acteur had gegeven dat alleen losse flodders bevat.

Naast de vrijgegeven videobeelden heeft de politie ook nog een dossier van 204 pagina's openbaar gemaakt. Volgens de LA Times heeft de politie nog geen aanklacht ingediend.

In december zei Baldwin dat hij Hutchins om hulp vroeg over het doorladen van het wapen. Het zou zijn afgegaan zonder dat hij de trekker had overgehaald. Ook wist hij niet dat er munitie in het wapen zat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl