NOS NieuwsAangepast

Galerijen flat Leeuwarden storten in

In Leeuwarden is de galerij van een flat op de Antillenweg ingestort. Op vijf woonlagen is een gat van ruim twee meter breed in de vloer van de galerij geslagen. Het gat zit precies in het midden van de flat.

Van sommige woningen zijn de ruiten gesneuveld. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Hijskraan

De bewoners van de flat zijn met een hoogwerker geëvacueerd. Ze mochten niet meer over de galerijen lopen omdat nog niet duidelijk is of die nog wel veilig zijn. Politie en brandweer onderzoeken de constructie van de rest van de galerijen.

Volgens de politie zal het langer dan een nacht duren voordat de 160 bewoners terug naar huis kunnen. Ze worden opgevangen in hotels in Leeuwarden. Ook mogen ze niet terug om spullen op te halen. Dat kan alleen in dringende gevallen en onder begeleiding van hulpverleners.

De flat aan de Antillenweg werd gebouwd in de jaren zestig. Volgens de woningcorporatie WoonFriesland is de flat goed onderhouden.

Op een persconferentie werd bekend dat er voegwerkzaamheden plaatsvonden aan de flat. Het lijkt de directie van de woningcorporatie onwaarschijnlijk dat dit de oorzaak is. Het ging om reguliere werkzaamheden.

Maastricht

Het gebeurt niet vaak dat er balkons instorten van appartementencomplexen. In 2003 kwamen er in Maastricht twee mensen om het leven toen in de nieuwe wijk Ceramique vijf balkons naar beneden vielen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl