Marieke Keijser (links) en Ilse Paulis (rechts) met hun bronzen olympische medaille
NOS Sport

Olympisch bronzen Keijser stopt met roeien: 'Energie is op'

Roeister Marieke Keijser, vorig jaar goed voor olympisch brons in de lichte dubbel twee, zet een punt achter haar topsportcarrière. De 25-jarige Rotterdamse wil voorrang geven aan haar maatschappelijke loopbaan.

"Ik was aan het wachten tot ik weer zin had, maar het echte willen was er niet meer", aldus Keijser. "De energie is op een gegeven moment ook even op, om altijd maximaal te moeten geven."

Voordat Keijser met Ilse Paulis in 2021 olympisch brons greep, had dat tweetal op EK's al goud (2x), zilver en brons (2x) gewonnen. Op WK's was de oogst van het duo zilver en brons. In de lichte skiff was Keijser goed voor EK-brons en WK-zilver.

Voor de lol op NK

Ze woonde voor het roeien in Amsterdam, keerde terug naar haar geboorteplaats Rotterdam en gaat zich nu weer richten op haar studie Health Policy Management. Al doet ze dit weekend nog wel 'voor de lol' mee aan de NK roeien.

In de finale van de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen in Tokio greep Ilse Paulis met Marieke Keijser op dramatische wijze naast het goud. Het duo ging het grootste gedeelte van de race op kop, maar verkrampte in het zicht van de finish.

Keijser en Paulis in tranen na misgrijpen goud: 'Ik ben even totaal van de wereld'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl